آشنایی با دستورالعملهای و طرز پخت انواع غذاهای ایرانی, غذاهای ایرانی سنتی مثل انواع خورشتها و خورشها, انواع برنجها و کبابها و کوکوها, انواع …

عدس پلو با گوشت مواد لازم: برنج=۱ کیلو عدس=۲۵۰ گرم قارچ=۲۵۰ گرم گوشت چرخ کرده=۲۵۰ گرم رب گوجه فرنگی=۲ قاشق سوپخوری روغن مایع=۱ فنجان پیاز سرخ شده=۳ قاشق سوپخوری زعفران سائیده=۱ قاشق چایخوری زرشک سرخ شده=۳ قاشق سوپخوری نمک و فلفل=بمقدار لازم طرزتهیه: برنج را شسته و با نمک خیس می کنیم. عدس را ۳-۲ ساعت قبل خیس کرده و می گذاریم با ۳ فنجان آب بپزد تا آب آن کشیده شود. گوشت چرخ کرده را با روغن و پیاز داغ تفت می دهیم. قارچ را حلقه حلقه می کنیم و با رب گوجه فرنگی، نمک و فلفل به گوشت اضافه می کنیم . سپس یک فنجان آب به گوشت اضافه می کنیم و می گذاریم بپزد. عدس پخته شده را هم به گوشت و قارچ پخته اضافه کرده و پس از پختن برنج، آن را لابلای برنج می ریزیم. مقداری روغن روی برنج ریزیم و می گذاریم دم بکشد. زرشک را در آخر روی پلو می ریزیم. ادامه مطلب ...

لوبیا پلو lobiapoloمواد لازم برای ۴ نفر: برنج= ۳ پیمانه لوبیا سبز خرد شده = ۱۰۰ گرم مخلوط گوشت چرخ کرده و سویا= ۱۰۰ گرم پیاز= یک عدد گوجه فرنگی= ۴-۵ عدد قارچ= در صورت تمایل ۴-۵ عدد خلال شده زرد چوبه و نمک = به مقدار لازم زعفران دم کرده= به مقدار لازم مخلوط دارچین و ادویه پلویی=به مقدار لازم طرز تهیه : برنج را از چند ساعت قبل در مقداری آب سرد و نمک خیس کنید . ( آب سرد برای بالا بردن مقاوت برنج است که هنگام پخت نشکند ولی اگر زمان کافی ندارید در مقداری آب ولرم برنج را خیس کنید ) سویا را خیس کنید و بعد با یک عدد پیاز و گوشت چرخ کرده خوب میکس کنید تا یک دست شود . در تابه ای مقدار کمی روغن بریزید و مخلوط سویا و گوشت چرخ کرده را با کمی زرد چوبه ( یک قاشق چایخوری ) در آن کمی سرخ کنید تا آب آن کشیده شود . گوجه فرنگی ها را خوب میکس کنید ( یا ریز رنده کنید ) و نیمی از آنها را به مواد بیفزایئد . ( استفاده از گوجه میکس شده به خاطر استفاده کمتر از روغن است ولی در صورت تمایل میتوانید به جای گوجه میکس شده از رب گوجه استفاده کنید و روغن بیشتری بریزید )ادامه مطلب ...

انار بیج ( تعداد ده الی دوازده نفر) مواد لازم : گوشت گوساله لخم         یک کیلو گردو                      ۲۵۰  گرم سبزی بودار              ۴۰۰ گرم پیاز متوسط                 ۲عدد آرد                          یک قاشق سوپ خوری آب انار ملس                یک گیلاس طرز تهیه : گوشت را خوب با پیاز چرخ کنید ، بعد آرد را به آن اضافه کنید ، کوفته نمایید . گردو را خوب بکوبید تا نرم شود ، با یک گیلاس و نصف آب وانار در ظرف بریزید ، بگذارید بجوشد تا از گردو روغن پس بدهد ، بعد کوفته ها را خوب سرخ نموده و سبزی را خوب کوبیده در ماهیتابه سرخ کنید . سبزی و کوفته سرخ شده را در ظرف بریزید ، نیم ساعت روی آتش خوار ( شعله کم ) بجوشد . نمک و فلفل و گلپر آن را به اندازه بزنید و بردارید . ادامه مطلب ...

فسنجان (تعداد ده الی دوازده نفر ) مواد لازم :    مرغابی                        یک عدد گردو                         ۵۰۰گرم رُب انار                      ۲۰۰    گرم طرز تهیه :مرغ را تمیز کرده با دو گیلاس آب انار در ظرف گذاشته تا بجوشد . گردو را خوب کوبیده ، نرم کرده به آن اضافه کنید ، اقلاً دو ساعت با آتش خوار ( شعله کم ) بجوشد تا گردو روغن پس بدهد . بعد از پختن مرغ ، نمک و فلفل و گلپر را زده از روی آتش بردارید . ادامه مطلب ...

ترش تره (تعداد ده الی دوازده نفر) مواد لازم :    سبزی همه جور            یک کیلو تخم مرغ                    ۶   عدد سیر                       ۱ بوته کوچک آرد (برنج)                   یک قاشق سوپ خوری طرز تهیه : سبزی را خوب بکوبید ، با برنج یا آرد و یک گیلاس آب بگذارید بجوشد . سیر را خوب کوبیده در روغن سرخ کنید . تخم مرغ ها را خوب بزنید و به سیر اضافه کنید . سیر و تخم مرغ که خوب سرخ شد ، برداشته کنار بگذارید . سبزی باید خوب جوش بخورد تا جا افتاده باشد . بعد یک فنجان و نصف آبغوره و سیر و تخم مرغ را به سبزی اضافه کنید . بعد از یک ساعت جوشیدن ، نمک و فلفل آن را به اندازه زده و بردارید . ادامه مطلب ...

قیمه ( کوبیده رشتی ) تعداد ده الی دوازده نفر مواد لازم :   گوشت             یک کیلو لپه                  ۱۰۰گرم سیب زمینی      ۵۰۰گرم پیاز                ۴۰۰ گرم لیموترش         ۴ عدد طرز تهیه : گوشت را تکه های درشت نموده ، بگذارید با یک گیلاس آب بپزد ، بعد از پختن آن را بکوبید تا خوب ریز شود . پیاز را خوب ریز کنید . گوشت و پیاز را در ماهیتابه با روغن سرخ کنید . لپه را از آب درآورده با گوشت خوب سرخ کنید و در ظرفی که گوشت پخته شده بود بریزید . اگر آب آن کم شد ، نصف گیلاس آب به ان اضافه نمایید . لیمو عمانی را ترکانده در آن بریزید و روی آتش خوار ( شعله کم ) بگذارید تا بجوشد . بعداً سیب زمینی را به شکل بامیا خورده کرده و سرخ کنید و به گوشت اضافه نماید و نک وفلفل آن  را بزنید ، بعد از ۱۰دقیقه ازروی آتش بردارید . ادامه مطلب ...

کدو مسما (تعداد ده الی دوازده نفر مواد لازم :   کدوی خورشتی                     ۱۰عدد گوشت                                   یک کیلو پیاز                                     ۴۰۰   گرم آبغوره                                نصف فنجان طرز تهیه : گوشت را قطعه قطعه و سرخ نمایید ، با یک گیلاس و نصف آب بجوشانید . کدوها را پوست کنده ، چهار قاچ کنید و با روغن خوب سرخ کنید و پیاز را خرد کرده سرخ نمایید و داخل گوشت کنید . بعد از پختن گوشت ، کدو و آبغوره را به گوشت اضافه کنید و بگذارید نیم ساعت الی سه ربع روی آتش خوار ( شعله کم ) بجوشد . نمک و فلفل آن را به اندازه بزنید و بردارید . ادامه مطلب ...

شیرین تره (تعداد ده الی دوازده نفر) موادلازم: اسفناج      یک کیلو تخم مرغ   ۶عدد سیر        یک بوته کوچک طرز تهیه: اسفناج را خوب خورد کرده در ظرف بریزید، نصف گیلاس آب به ان اضافه کنید ، بگذارید خوب پخته و لِه شود. لپه را کوبیده در ماهیتابه بریزید با روغن سرخ کنید. تخم مرغ را هم بزنید و لپه اضافه کنید تا با لپه خوب سرخ شود. اسفناج را هم بعد از پخته شدن با روغن کمی سرخ کنید. سیر وتخم مرغ را به اسفناج اضافه نموده ، یک ساعت روی آتش خوار ( شعله کم) بگذارید. نمک وفلفل آن را به اندازه بزنید و بردارید. ادامه مطلب ...

غوره مسما (تعداد ده الی دوازده نفر) مواد لازم : یک عدد مرغ یا یک کیلو گوشت غوره ۵۰۰ گرم پیاز ۴۰۰گرم طرز تهیه : مرغ را سرخ کرده با یک گیلاس آب بگذارید بپزد ، و پیاز را خرد کنید در ماهیتابه با روغن سرخ نمایید . پنج دقیقه مانده به خوب سرخ شدن ، غوره را دانه کرده و به آن اضافه کنید تا غوره هم کمی سرخ شود . بعد پیاز و غوره را داخل مرغ کرده روی آتش خوار ( شعله کم ) یک ساعت بجوشانید . اگر چاشنی میل داشته باشید ، دو قاشق سوپ خوری شکر به آن اضافه کنید . نمک و فلفل را به اندازه بزنید و بردارید . ادامه مطلب ...

آلو مسما (تعداد ده الی دوازده نفر) موادلازم : گوشت                       یک کیلو آلو                      ۵۰۰گرم پیاز                       ۴۰۰گرم طرز تهیه : گوشت را قطعه قطه کرده و با یک گیلاس و نصف ( آب ) روی آتش گذاشته ، بپزید . پیاز را خوب خرد کرده در ماهیتابه و در روغن خوب سرخ کنید . آلو را قبلاً شسته در آب خیس کنید . کمی مانده که پیاز سرخ شود بعداً پیاز و آلوی سرخ شده را داخل گوشت کنید . اگر آب آن کم شد ، نصف گیلاس آب به آن اضافه کنید و تا سه ربع ساعت در روی آتش خوار ( شعله کم ) بجوشانید . فلفل و نمک آن را بزنید بردارید . ادامه مطلب ...