طرز تهیه فرنی فََشْکََلْ

طرز تهیه فرنی فََشْکََلْ

فرنی فشکل فرنی مخصوص گیلان است که از شیره ی حاصل از برنج ساییده به دست می آید

مواد لازم تخم خرفه و پودر دارچین برای تزیین به مقدار لازم
پودر هل ۱/۲ قاشق مربا خوری
شیر ۸۰۰ میلی لیتر
شکر ۱۶۰ گرم
گلاب ۱/۲ پیمانه
آب ۳ پیمانه
برنج ایرانی ۲۵۰ گرم

طرز تهیه ۱ ابتدا برنج را ۲۴ ساعت در آب خیس کنید. بعد آن را چند دور شسته و با ۲ تا ۳ قاشق غذاخوری گلاب در مخلوط کن بریزید. آن قدر با دستگاه برنج را بزنید تا حالت کش دار پیدا کند. نکته مهم در این مرحله این است که گلاب یا آب نباید به هیچ عنوان زیاد باشد چون حالت کش دار برنج از دست می رود.
۲ برنج زده شده را در ظرفی ریخته و کم کم آب به آن اضافه کنید تا مثل دوغ رقیق شود و با آب حل شود.
۳ این مایه ی رقیق را در یک پارچه حریر بسیار نازک یا توری پارچه ای با سوراخ های بسیار ریز و فشرده که کاسه ای زیر آن قرار داده اید بریزید. این کار را آهسته انجام دهید تا پارچه به درون کاسه سر نخورد. پارچه را از اطراف جمع کرده، با فشردن توری شیره برنج را بگیرید.
۴ این کار را ۲ تا ۳ بار انجام دهید تا مقدار بسیار کمی از نشاسته ی برنج باقی بماند. البته هر چقدر برنج شما زیادتر باشد تعداد دفعات انجام این کار نیز بیشتر طول خواهد کشید.
۵ شیره ی به دست آمده را در قابلمه ای ریخته و روی حرارت بسیار ملایم قرار دهید و مرتب با قاشق چوبی هم بزنید. به هیچ عنوان دست از هم زدن نکشید چرا که بلافاصله می بندد و گلوله می شود.
۶ بعد از ۴ دقیقه که شیره ی برنج داغ شد، کم کم شیر را به آن اضافه کرده و به هم زدن ادامه دهید.
۷ بعد از ۱۰ تا ۱۵ دقیقه که بوی خامی برنج از بین رفت شکر و گلاب را هم بیفزایید و آن قدر فرنی را هم بزنید تا …

طرز تهیه فرنی فََشْکََلْ

[ مشاهده متن کامل طرز تهیه فرنی فََشْکََلْ در سایت موسسه فرهنگی و اطلاع رسانی تبیان ]

لینک منبع

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *